3D nyomtatás aprólékosan, kreatívan, környezetbarát nyomtatóanyagok felhasználásával!

Eszközeinknek és 3D nyomtatóinknak köszönhetően gyors és tizedmilliméterre pontos nyomtatásra számíthatnak megrendelőink. Nem ismerünk lehetetlent, modellezünk, tervezünk, 3D nyomtatunk és szállítunk. Fiatal csapatunk minden feladatot megold. Jól ismerjük a 3D nyomtatás technológiáit, az abban rejlő potenciálokat, és törekszünk kreatívan, a lehető legjobb megoldást megkeresni minden megrendelésünknél.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hogyan készül a 3D nyomtatás?

Álmodja meg, mi segítünk a tervezésben és megvalósítjuk a lehetetlent is. A 3D nyomtatás alkalmas arra, hogy méretarányos alkatrészeket és látványos maketteket hozzunk létre. Az FDM technológia ma a legelterjedtebb a 3D nyomtatásban. Az eljárás során speciális, hőre lágyuló műanyag (filament) kerül a nyomtatófejbe (hotend). A folyamatosan mozgó hotenden keresztülhaladva az olvadt anyag a meleg munkaasztalon éri el végső formáját. Az így létrejövő 3D nyomtatott alkatrészek és tárgyak alapja minden esetben egy digitális modell. Ennek a fájlnak az adatait olvassa be a nyomtató és alakítja át egymásra illeszkedő rétegekké, melyek a munkapadon egymáshoz olvadva alkotják meg a 3D alkatrészt vagy makettet. Az általunk használt gépek tizedmilliméter pontossággal nyomtatnak.

Mit tudnak 3D nyomtatóink?

Ezek a 3D nyomtatók képesek bármilyen már visszamodellezett, digitálisan rendelkezésünkre álló tárgyat elkészíteni. A nyomtatók sebessége széles tartományon változtatható, viszont a nagy sebességnél romlik a nyomtatás minősége. Nagy méretű nyomtatóink segítségével akár 40 x 40 x 50 cm-es tárgy nyomtatását is tudjuk vállalni. Elsősorban alkatrészek, prototípusok és makettek gyártására használjuk ma a technológiát, de a technológia fejlődésével folyamatosan bővül a technológia felhasználhatósága. Egyedi dísztárgyakat, ékszereket, protéziseseket sőt házakat is készítenek 3D nyomatók segítségével.

3D Bérnyomtatás

3D bérnyomtatást vállalunk! Tized milliméter pontossággal, aprólékosan, de a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban dolgozunk. Készítünk egyedi alkatrészeket, prototípusokat és maketteket is. Kis és nagy szériájú nyomtatásokat is vállalunk. Leggyakrabban megrendelőink különleges alkatrészek reprodukálásával, pótlásával vagy prototípus mintadarabok létrehozásával bíznak meg bennünket. Izgalmas és hasznos feladatok ezek, melyeket rövid határidővel is vállalunk, leterheltségünk függvényében. Egy átlagos nyomtatás átfutási ideje a 3-4 munkanap a kapcsolat felvételétől a kész alkatrész átadásáig.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Prototípus gyártás

A tervek igazi próbája az, amikor kézbe lehet venni az első megvalósult darabot. Hogy erre ne kelljen heteket várni, és főként ne legyen túlzottan drága, még ha tervezési fázisonként, minden egyes változtatás követően ki szeretné valaki kipróbálni új fejlesztését, érdemes először 3D nyomtatással elkészíteni a később más anyagokból sorozat gyártott termékeket. Nagy tapasztalatunk van az egyedi elképzelések megvalósításában, ezért ha prototípus 3D nyomtatásról van szó, sok éves tapasztalatunkat és komoly rutinunkat megrendelőink szolgálatába tudjuk állítani. Akár egyetlen darabról, kisebb szériákról, vagy több százas léptékű szériákról legyen szó, maradéktalanul elvégezzük a ránk bízott feladatot.

Alkatrész 3D nyomtatás

Egyedi elképzeléseit is meg tudjuk valósítani, tehát ha szeretné látni, hogy lehet megváltoztatni, jobbá tenni berendezései egyes elemeit ebben is tudunk segíteni.
Jellemzőbb azonban, hogy egy nem mindennapi, nehezen beszerezhető vagy beszerezhetetlen alkatrész pótlásával bíznak meg bennünket. A 3D nyomtatás költséghatékonyabbá teszi a különleges alkatrészek pótlását és rendszerint olyan szerkezetek működőképességét is tudja garantálni, amelyekhez máshogy már lehetetlen alkatrészeket szerezni. Az alkatrészek legyártása előtt azok felhasználásáról gyakorlott kollégáink egyeztetnek a megrendelőinkkel, hogy így valóban hatékony megoldások szülessenek a megfelelő anyagból, 3D nyomtatóink által.
Ahhoz, hogy a kezébe tudjuk adni az elképzelését, elég a meglévő még épp vagy már törött alkatrész (természetesen a reprodukálhatóság keretein belül törött), vagy egy rajz az alkatrész fontosabb méreteivel. Ezt bármilyen képformátumban át tudja küldeni, de a png, jpg, jpeg formátumokat preferáljuk. Amennyiben alkatrészről van szó, úgy fontos a készülék vagy berendezés beazonosítása, ezért kérjük az emailben írja le a gyári számát, vagy típus számát.

Makett 3D nyomtatás

A tervrajzok értelmezése sokak számára nehéz és komplikált feladat. Kevés olyan megrendelő van, aki képes térben elképzelni a rajzok alapján egy épületet. Pontosan ezért a tervezési, elfogadási folyamat támogatására vezettük be a 3D nyomtatott térbeli alaprajzokat. Ezeket ingatlanok értékesítésénél, de sokak által használt terekben a mozgás modellezésére is remekül lehet használni.

A makettjeinket használják ezen felül ingatlanforgalmazók, hogy az építési projektek megkezdése vagy épp befejezése előtt már prezentálni lehessen potenciális ügyfeleiknek, mi is épül majd a közreműködésükkel. Ezek a makettek a nagyobb beruházások és befektetések döntéshozóinak is egyszerűsítik a tervek értelmezését, ráadásul az épületet a környezetében elhelyezve tudják megmutatni.

Mire van szükség a makett épület nyomtatáshoz?
A munka elkezdéséhez szükségünk van egy 3D-s modellre, (archicad, revit, inventor..) amit tudunk szerkeszteni is ha kell.

Kapcsolatfelvétel